Tapas – meze – antipasti og dim sum er navnene på et måltid servert som mange småretter rundt i verden. Det kan varieres nesten i det uendelige og behøver ikke å være så mye jobb heller, det bestemmer du selv. Det fine med tapas – meze – antipasti og dim sum er at gjestene selv kan velge det de har lyst på og at måltidet gjerne varer lenge, noe vi synes er ekstra hyggelig.
- Abacate com tunaAbacate com tuna (avocado med tunfisk) er en velsmakende rett fra Guinea-Bissau. Den passer som forrett, lunsj eller en litenFortsett å lese «Abacate com tuna»
- AppelsinkyllingAppelsinkylling lager vi ofte på sommeren, siden den skal friteres, så vi kan gjøre det på utekjøkkenet og slippe luktenFortsett å lese «Appelsinkylling»
- Baba ganoushBaba ganoush (baba ghanoush, baba ghanouj, mutabal, salată de vinete) er en nydelig dipp, laget av auberginer. Den passer somFortsett å lese «Baba ganoush»
- Baobuns med ribberesterBaobuns med ribberester er en fin måte å bruke resten av ribba på. Vi lager det ofte på kvelden påFortsett å lese «Baobuns med ribberester»
- Båtpoteter – ovnspoteterBåtpoteter er noe av det greieste å servere til både kjøtt og fisk. Det passer godt med båtpoteter til tapasFortsett å lese «Båtpoteter – ovnspoteter»
- Bentes gratinerte rekerettBentes gratinerte rekerett er en litt uvanlig, men veldig god forret, med en blanding av reker og spekeskinke. Den kanFortsett å lese «Bentes gratinerte rekerett»
- Biffsatay med jordbærsalsaBiffsatay med jordbærsalsa er en av mine favorittretter. Satay er sørøst-Asias navn på grillspyd. Denne varianten med kalvefilet, peanøttsaus ogFortsett å lese «Biffsatay med jordbærsalsa»
Se innlegg for å abonnere på nettstedets nyhetsbrev.
- BlomsterfoccaciaBlomsterfoccacia kan bringe frem kunstneren i deg. Jeg har laget focaccia mange ganger, men fikk lyst til å kaste megFortsett å lese «Blomsterfoccacia»
- Cacık – jajik – jajeek – tarator – ταλαττούρι – mast o khiar – ovdukhCacık – jajik – jajeek – tarator – ταλαττούρι (talattour) – mast o khiar – ovdukh er samme rett, menFortsett å lese «Cacık – jajik – jajeek – tarator – ταλαττούρι – mast o khiar – ovdukh»
- Carpaccio av tunfiskCarpaccio av tunfisk smaker godt som forrett, til lunsj, som en del av et antipasti- eller tapasmåltid. Retten passer ogsåFortsett å lese «Carpaccio av tunfisk»
- CevicheCeviche er en rett fra Argentina, der fisken blir “kokt” i syren fra lime. Den smaker deilig som en forrett,Fortsett å lese «Ceviche»
- CevicheCeviche er en rett fra Argentina, der fisken blir “kokt” i syren fra lime. Den smaker deilig som en forrett,Fortsett å lese «Ceviche»
- Ceviche av laksCeviche er en rett fra Sør- og Mellom-Amerika, der fisken blir «kokt» i syren fra lime. Den smaker deilig somFortsett å lese «Ceviche av laks»
- CouscoussalatCouscoussalat kan nytes alene, eller som tilbehør til stekt eller grillet kjøtt eller fisk. Couscous: 2 dl couscous 3 dlFortsett å lese «Couscoussalat»
- Couscoussalat med mango- og karridressingCouscoussalat med mango- og karridressing er en velsmakende rett fra Midt-Østen. Du får kjøpt hele granatepler i butikken, men duFortsett å lese «Couscoussalat med mango- og karridressing»
- Dadler med baconDadler med bacon (dátiles con tocino) er en lekkerbisken med opprinnelse i Nord-Afrika i middelalderen. Senere ble retten adoptert tilFortsett å lese «Dadler med bacon»
- Dansk platteDansk platte betyr veldig koselige minner for meg. Vi har vært på Café Sorgenfri i København mange ganger og derFortsett å lese «Dansk platte»
- DjeveleggDjevelegg passer som tilbehør til røkelaks, eller som en del av et koldtbord eller som en tapasrett. Det finnes mangeFortsett å lese «Djevelegg»
- Dolma med kjøttDolma med kjøtt (dolmades, olmeh, dolmades, koupepia, tolma, yarpaq dolması, yebra, mahshi, mashi, mashy) er vinblader, fylt med deilig, krydretFortsett å lese «Dolma med kjøtt»
- FattoushFattoush (fattush, fatush, fattoosh, eller fattouche) er en salat som spises i mange av landene i Midtøsten. Fattoush kan spisesFortsett å lese «Fattoush»
- Filopakket fiken med chèvreFilopakket fiken med chèvre er super som forrett, kveldsrett, eller som en del av et tapasbord. Filodeig og ferske fikenFortsett å lese «Filopakket fiken med chèvre»
- Fisk i bao bunsFisk i bao buns er en velsmakende og smaksrik middag. Du kan gjøre den sterkere eller mildere, ved å justereFortsett å lese «Fisk i bao buns»
- FlogeresFlogeres er supre som en liten lunsjrett, som tilbehør til suppe eller som en del av meze (det østlige ogFortsett å lese «Flogeres»
- FoccaciaFoccacia er et nydelig italiensk brød, som passer til både supper, gryteretter og tapas (eller antipasti som det heter i Italia).Fortsett å lese «Foccacia»
- FoccaciaFoccacia er et nydelig italiensk brød, som passer til både supper, gryteretter og tapas (eller antipasti som det heter iFortsett å lese «Foccacia»
- Franske kjøttboller med ratatouille og perlepoteterFranske kjøttboller med ratatouille og perlepoteter er en velsmakende rett fra Provence. Jeg har tatt perlepotetene i airfryer, men duFortsett å lese «Franske kjøttboller med ratatouille og perlepoteter»
- Fried riceFried rice er en lettvinn og velsmakende rett fra Kina. Den er perfekt å lage om du har rester avFortsett å lese «Fried rice»
- Friterte plantanasFriterte plantanas kan brukes som snacks eller som del av et måltid. Plantanas dyrkes over store deler av den tropiskeFortsett å lese «Friterte plantanas»
- Fylt brødFylt brød er deilig som lunsj, en kveldsrett eller som tilbehør til suppe eller tapas. Fylt brød er også enFortsett å lese «Fylt brød»
- Gambas al ajilloGambas al ajillo er en deilig forrett/tapasrett som kan lages på mange måter. på, Denne oppskriften er passe til 4Fortsett å lese «Gambas al ajillo»
- GazpachoGazpacho er en deilig, kald suppe, som er perfekt å servere på varme sommerdager. I vår familie synes ca. halvpartenFortsett å lese «Gazpacho»
- GazpachoGazpacho er en kald tomatsuppe, som smaker ekstra godt på varme sommerdager. Den lages mye i Spania og Portugal. DenneFortsett å lese «Gazpacho»
- Gratinerte blåskjellGratinerte blåskjell er deilig som forrett, som en del av et tapasmåltid eller som kveldskos. Oppskriften er passe som kveldskosFortsett å lese «Gratinerte blåskjell»
- Guros fylte bakepoteterGuros fylte bakepoteter smaker veldig godt alene, som en smårett, en liten kveldsrett, lunsjrett eller som deilig tilbehør til kjøttretter,Fortsett å lese «Guros fylte bakepoteter»
- Hummus – lettvint og godtHummus er en deilig puré, som blir laget av kikerter. Den blir mye brukt i de arabiske landene, enten somFortsett å lese «Hummus – lettvint og godt»
- Hvit gazpachoHvit gazpacho eller ajo blanco er en kald suppe, laget av mandler. Det vanligste er å bruke skåldede mandler, menFortsett å lese «Hvit gazpacho»
- Hvitløk og urter i svingen – hvitløks- og urtesnurrerHvitløk og urter i svingen – hvitløks- og urtesnurrer passer til for eksempel suppe eller som del av et tapasmåltid. Denne oppskriftenFortsett å lese «Hvitløk og urter i svingen – hvitløks- og urtesnurrer»
- Italiensk forrett med argentinske villreker eller scampiItaliensk forrett med argentinske villreker eller scampi er enkel og rask å lage og smaker veldig godt. Den kan ogsåFortsett å lese «Italiensk forrett med argentinske villreker eller scampi»
- Kibbeh med fattoushKibbeh med fattoush er velsmakende mat fra Midtøsten. Kibbeh består av en kjerne med lammedeig og et ytre skall medFortsett å lese «Kibbeh med fattoush»
- Kjøttboller av lamKjøttboller av lam er kjempegodt både til pasta og til meze (det greske navnet på tapas). Om du ikke harFortsett å lese «Kjøttboller av lam»
- Kjøttboller av lam med tomatsaus og salatKjøttboller av lam med tomatsaus og salat er en nydelig rett fra Midtøsten. Om du ikke får tak i ferskeFortsett å lese «Kjøttboller av lam med tomatsaus og salat»
- Kjøttboller med salat og hummusKjøttboller med salat og hummus serveres i store deler av Midt-Østen og er en rett jeg kan anbefale på detFortsett å lese «Kjøttboller med salat og hummus»
- KyllingnuggetsKyllingnuggets er vanlig fastfood. De ble utviklet på 1950-tallet av Robert C. Baker, en matvitenskapsprofessor ved Cornell University. Oppskriften erFortsett å lese «Kyllingnuggets»
- KyllingsatayKyllingsatay er en virkelig koserett, som er en av favorittrettene til den yngste broren min. Oppskriften er passe til 4Fortsett å lese «Kyllingsatay»
- LammenuggetsLammenuggets er ikke like vanlig som kyllingnuggets, men er deilig fast food. Oppskriften er passe til 4 pers. 600 gFortsett å lese «Lammenuggets»
- Lun potetsalat med greske kjøttbollerLun potetsalat med greske kjøttboller er vel noe av det greskeste man kan spise. Jeg synes det smaker nydelig ogFortsett å lese «Lun potetsalat med greske kjøttboller»
- MachboosMachboos er opprinnelig fra Bahrain og der er den også nasjonalretten. Risretten kan minne om pilaffris og er utbredt overFortsett å lese «Machboos»
- Mandel- og harissamarinerte grillspyd av lamMandel- og harissamarinerte grillspyd av lam har en rund, fin smak, som er lett å like. Om du vil haFortsett å lese «Mandel- og harissamarinerte grillspyd av lam»
- Marinert ostMarinert ost passer godt i salater og på tapasbordet. Jeg startet å lage den, da Tine sluttet å lage enFortsett å lese «Marinert ost»
- OlivenbrødOlivenbrød passer godt til tapas, men er også nydelig som tilbehør til supper og gryteretter. Jeg har brukt Dr. OetkerFortsett å lese «Olivenbrød»
- Omelett med ramsløkpølseOmelett med ramsløkpølse er godt til frokost, men passer også bra til lunsj, kveldsmat, eller som en del av etFortsett å lese «Omelett med ramsløkpølse»
- Omelett med tomater og olivenOmelett med tomater og oliven smaker godt til frokost, lunsj, som en kveldsrett eller som en del av et tapasbord.Fortsett å lese «Omelett med tomater og oliven»
- Ørretrøre i mørdeigsformerØrretrøre i mørdeigsformer er en super liten rett, som passer til koldtbord, tapas eller som en del av et festmåltid.Fortsett å lese «Ørretrøre i mørdeigsformer»
- Østers med bringebærvinaigretteØsters med bringebærvinaigrette er enkelt å lage og smaker godt. Østers er levende når du kjøper den i butikken ogFortsett å lese «Østers med bringebærvinaigrette»
- Østers med smak av ØstenØsters med smak av Østen er en velsmakende østersvariant og en av mine favorittoppskrifter med østers. Du får kjøpt levendeFortsett å lese «Østers med smak av Østen»
- Ovnsbakt løkOvnsbakt løk er så godt, at du nesten kan spise bare det, men jeg pleier å bruke det som tilbehørFortsett å lese «Ovnsbakt løk»
- Parmesangratinerte minipoteterParmesangratinerte minipoteter passer til stekt og grillet kjøtt, nåde rødt og hvitt. Jeg liker godt å servere minipoteter. Jeg kallerFortsett å lese «Parmesangratinerte minipoteter»
- ParmesanpoteterParmesanpoteter passer til mange slags retter av kylling, svin, okse og lam. De passer også godt som en del avFortsett å lese «Parmesanpoteter»
- Patatas bravasPatatas bravas er en deilig spansk potetrett, som egner seg både som en del av et tapasmåltid og som tilbehørFortsett å lese «Patatas bravas»
- Patatas bravas – en kjapp enPatatas bravas er en spansk smårett, som ofte brukes som en del av et tapasmåltid. Dette er en kjapp, enkelFortsett å lese «Patatas bravas – en kjapp en»
- PestopoteterPestopoteter er deilig tilbehør til kylling, fisk, eller en deilig tapasrett. Det smaker aller best om du lager pestoen selv,Fortsett å lese «Pestopoteter»
- Pizza twistersPizza twisters er fint som turmat, til tapasbordet og ikke minst til barnebursdag. De kan serveres både varme og kaldeFortsett å lese «Pizza twisters»
- Pommes fritesPommes frites kan kjøpes ferdig i frysedisken, men ikke noe kan måle seg med hjemmelaget og det tar ikke langFortsett å lese «Pommes frites»
- Pommes noisettesPommes noisettes er en slags potetmos, rullet i strøkavring og fritert. Du får kjøpt noen i frysedisken, men hjemmelaget smakerFortsett å lese «Pommes noisettes»
- Potetomelett eller tortillaPotetomelett eller tortilla kan spises som selvstendig rett, til f.eks. lunsj, eller du kan servere den til tapas. 2 løkFortsett å lese «Potetomelett eller tortilla»
- Ramadan pidesiRamadan pidesi eller ramadan pide er et saftig, tyrkisk brød, med tradisjoner tilbake til 1600-tallet. Brødet serveres under ramadan, menFortsett å lese «Ramadan pidesi»
- Råstekte poteterRåstekte poteter smaker godt til de fleste kjøtt- og fiskeretter. De kan også brukes som en del av et tapasmåltid,Fortsett å lese «Råstekte poteter»
- Rekecocktail med smak av ØstenRekecocktail med smak av Østen smaker aller best med ferske reker, men du kan selvfølgelig også bruke frosne. 1 mangoFortsett å lese «Rekecocktail med smak av Østen»
- Rekecocktail med stingDenne rekecocktailen er en liten vri på en gammel slager. Den smaker best med ferske reker, men om du ikkeFortsett å lese «Rekecocktail med sting»
- Reker i sweet chili sauceReker i sweet chili sauce er et lettvint og godt element til tapas eller koldtbord eller du kan bruke detFortsett å lese «Reker i sweet chili sauce»
- Salat fra Midt-ØstenSalat fra Midt-Østen smaker godt som tilbehør til mange slags retter, f.eks. grillet eller stekt kjøtt eller til vegetarmat, somFortsett å lese «Salat fra Midt-Østen»
- Saltbakte poteterSaltbakte poteter passer til middag eller som egen smårett på tapasbordet. Saltet gjør at fuktigheten bevares i potetene og girFortsett å lese «Saltbakte poteter»
- ShakshoukaShakshouka (shakshuka, shakshoka, schakschuka) serveres til frokost i Tunisia, Algerie, Egypt, Libya, Marokko, Iran, Jordan, Saudi Arabia, Palestina og Israel.Fortsett å lese «Shakshouka»
- SildetallerkenSildetallerken passer til frokost, forrett, lunsjrett eller som kveldskos. Sild brukes i hele Skandinavia, Storbritannia, de baltiske landene, Nederland, Øst-Fortsett å lese «Sildetallerken»
- Småsinte ovnspoteterSmåsinte ovnspoteter smaker godt til blandt annet biff, burger eller som del av et tapasmåltid. Skrell poteter og del demFortsett å lese «Småsinte ovnspoteter»
- Sønnen i husets sataykyllingSønnen i husets sataykylling er en fantastisk deilig rett med grillet kylling, peanøttsaus og en nydelig mangosalat til. Denne oppskriftenFortsett å lese «Sønnen i husets sataykylling»
- Spansk potetomelett eller tortillaSpansk potetomelett eller tortilla er perfekt som en av rettene, når du skal servere tapas, eller som en lunsj- ellerFortsett å lese «Spansk potetomelett eller tortilla»
- Steam buns – Gua baoSteam buns – gua bao kommer opprinnelig fra Kina, men brukes over store deler av østen og fylles gjerne medFortsett å lese «Steam buns – Gua bao»
- Steam buns – Gua bao med oksekjøttSteam buns – Gua bao med oksekjøtt er en av favorittrettene mine for tiden. Du kan lage steam buns selv,Fortsett å lese «Steam buns – Gua bao med oksekjøtt»
- Steam buns med laksSteam buns med laks er en nydelig rett med harmoniske smaker. Om du ønsker den sterkere, kan du tilsette chiliflak.Fortsett å lese «Steam buns med laks»
- Syltet rødløkSyltet rødløk kan brukes til tapas og de fleste stekte eller grillede kjøttretter. Syltet rødløk får en nydelig sødme, ogFortsett å lese «Syltet rødløk»
- TabboulehTabbouleh kan erstatte ris i mange retter. Den smaker også godt som en del av en meze (østlige og sørligeFortsett å lese «Tabbouleh»
- Tagliata Di ManzoTagliata Di Manzo høres flott ut, men det betyr skivet biff. Denne biffsalaten er en deilig lunsj- eller kveldsrett ellerFortsett å lese «Tagliata Di Manzo»
- Tapas – spanske småretterTapas – spanske småretter kan varieres nesten i det uendelige. Det behøver ikke å være så mye jobb heller, detFortsett å lese «Tapas – spanske småretter»
- Tapas på norskTapas på norsk, smaker godt og kan varieres etter smak og humør. Tapas er opprinnelig det spanske navnet på masseFortsett å lese «Tapas på norsk»
- TiropitakiaTiropitakia er små paier fylt med fetaost og urter passer til lunsj, forrett, kveldskos eller som en del av mezeFortsett å lese «Tiropitakia»
- Tortilla de patatasTortilla de patatas eller potetomelett er en viktig del av et tapasmåltid. Den lages litt annerledes enn vanlig norsk omelettFortsett å lese «Tortilla de patatas»
- Tunfisk på japansk visTunfisk på japansk vis er fersk, nesten rå tunfisk, servert med salat og en nydelig, japansk saus. Du fårFortsett å lese «Tunfisk på japansk vis»
- TunfisktatakiTunfisktataki er en av mine yndlingsretter. Om du er en av dem som synes sushi er i overkant rått, kanFortsett å lese «Tunfisktataki»
- Tyrkisk pastasalatTyrkisk pastasalat er en deilig lunsj- eller kveldsrett. Den kan også brukes som en del av en meze (småretter fraFortsett å lese «Tyrkisk pastasalat»
- Tzatziki med fetaostTzatziki med fetaost smaker veldig godt til nesten all slags grillmat og til bakt potet og meze, som er denFortsett å lese «Tzatziki med fetaost»
- Vietnamesiske kjøttboller i peanøttsausVietnamesiske kjøttboller er saftige, smaksrike og laget av svinekjøttdeig. Sausen til denne retten er enkel og rask å lage. DeFortsett å lese «Vietnamesiske kjøttboller i peanøttsaus»
- YoghurthummussausYoghurthummussaus smaker godt til matretter fra den sørlige og østlige delen av Middelhavet og om du bruker ferdigkjøpt hummus, erFortsett å lese «Yoghurthummussaus»
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.