Terteskjell

Terteskjell er en av oppskriftene som dukker opp når jeg blar i den gamle, håndskrevne kokeboka mi. Terteskjell var en vanlig rett å servere i selskap da jeg var helt ung og kanskje glemt litt av mange. Du finner fortsatt terteskjell i butikkhyllene og de har lang holdbarhet, så det er bare å kjøpe med seg og fylle dem med godsaker, en dag du har lyst.

2 ss smør

2 ts karri

4 dl melk

2 ss mel

Salt og pepper

Frosne grønnsaker, for eksempel erter og gulrøtter

Fiskepudding i terninger

Reker

Litt urter til pynt, f.eks. gressløk, dill eller persille

Lag hvit saus av smør, karri, mel og melk. Smak til med salt og pepper. Tilsett frosne grønnsaker og fiskepudding og la alt bli gjennomvarmt. Rett før servering, tilsettes litt reker. Om du har ferske, smaker det aller best. Du kan også bruke frosne, men til nød kan du bruke lakereker.

Varm terteskjellene litt i ovnen, legg dem på tallerkener, øs oppi sausen med alle godsakene og pynt med litt grønt.

Server terteskjell mens de er gode og varme.

 

Terteskjell
Terteskjell

Du finner flere tradisjonsrike matretter her.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese