Texmexpizza med biff er en skikkelig deilig avveksling til den vanlige fredagstacoen. Jeg serverer den med tacochips og guaccamole til.
Pizzabunnen:
550 g mel, helst tipo 00
1 ts salt
1/2 pk pizzagjær
1 ss honning
1 ss olivenolje
Ca. 3 dl kaldt vann
Elt alt godt sammen og la den heve. Deigen er perfekt, når den er så fuktig at du akkurat klarer kjevle eller trykke den ut, så tilsett nok vann.
Pizzafyll:
1 glass tacosaus, styrke etter egen gane
1 løk, finhakket
2 ss hjemmelaget tacokrydder, ev. 1 pose ferdigkjøpt
Jalapeños (om du ønsker et hottere pizza)
400 g biffkjøtt i strimler
1 paprika i fine strimler
1 pk reven ost, gjerne vellagret
Legg biffkjøttet i en pose, tilsett krydderet og rist, så kjøttet blir dekket på alle kanter. Bre tacosausen utover bunnen, dryss på løk, ev. jalapeños og ost. Legg på paprika og biffkjøtt og stek midt i ovnen på 200 grader til pizzaen er gyllen og lekker.
Guaccamole:
2 avokado
Saften av 1/2 lime
1 ss veldig finhakket løk
2 ts finhakket rød chili
1 fedd finhakket hvitløk
Alt moses med stavmikser. Smak til med salt og pepper.
Server texmexpizza med biff sammen med koriander, guaccamole og tacochips.
Du finner flere spennende texmexoppskrifter her og nesten 50 oppskrifter på velsmakende pizza her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.