Salat med kylling og peanøttsaus er en lun og smaksrik salat, der kyllingen fremdeles er varm, når du serverer.
4 store eller 6 små kyllingfileter i store terninger
2 løk i store terninger
2 grønne paprika i store terninger
1 dl Ketjap Manis
2 ts hvitløk fra tube
1 ts Sambal Olek
1 ss sesamolje
2 ss nøytral olje
1 ss ingefær fra tube
1 neve frisk, finhakket koriander
Jeg starter med å lage marinaden til kyllingfileten. Bland Ketjap Manis, hvitløk, Sambal Olek, olje, sesamolje, ingefær og koriander godt sammen. Tre kylling, paprika og løk på grillspyd, legg dem i en ildfast form og hell marinaden over. La den ligge i marinade i minimum 30 minutter, gjerne over natten. Grilles eller stekes i den ildfaste formen, til kyllingen er gjennomstekt, men ikke tørr.
Peanøttsausen:
1/2 glass peanøttsmør
Marinaden fra kyllingen
Bland sammen i en kjele og kok opp. Spe med vann til det er passe tykt.
Salaten:
1/2 agurk i små terninger
1 reven gulrot
1/2 strimlet salathode
2 finhakkede vårløk
1 finhakket, rød paprika
2 finhakkede chili
Saften av 2 lime
1 potte finhakket koriander
1 pose cashewnøtter, ristet i tørr stekepanne
Salat med kylling og peanøttsaus serveres som den er, eller med nykokt ris.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.