Tilslørte jordbærpiker med blåbær er en deilig vri på tradisjonsdesserten tilslørte bondepiker.
200 g jordbær
50 g blåbær
1 lime (saft og skall)
2 ss melis
4 ss vaniljekesam
12 ss karamelliserte nøtter, grovhakket
Skyll bærene, del jordbærene i små terninger og bland med melis, revet limeskall (kun det grønne) og saft. La bærene marinere i minimum 15 minutter.
Karamelliserte nøtter:
2 dl sukker
1 dl grovhakka valnøtter
1 dl grovhakka mandler
1 dl grovhakka pistasjnøtter
1 dl grovhakka hasselnøtter
1 klype finknust flaksalt
Smelt sukkeret til de karamelliserte nøttene til gyllen karamell i en stekepanne. Trekk pannen vekk fra varmen, rør inn nøttene og bland godt. Hell blandingen utover et stekebrett med bakepapir og strø over litt knust flaksalt. Spre nøttene utover med to gafler. Når de er helt avkjølt knekkes de opp i biter.
Fordel bærene i porsjonsformer, legg på 1 skje kesam i hver og dryss over nøtter.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.