Timatim er en salat fra Etiopia og Eritrea. Den kan fint spises alene, med litt brød, eller som tilbehør til en gryterett, men det vanligste er å servere den med injera, som er en pannekake laget av teffmel.
Salat:
3-4 store tomater i terninger
1/2 rødløk finhakket
1 jalapeño uten frø, finhakket
1/2 rød paprika, i terninger
1/2 grønn paprika, i terninger
Dressing:
1/4 kopp rapsolje
3 ss rødvinseddik
Saften av 1 sitron
2 fedd hvitløk finhakket
2 ts berbere krydder
Bland alle ingrediensene til salaten sammen i en bolle. Bland dressingen i en annen bolle og rør godt sammen. Hell dressingen over salaten og sett kaldt til den skal brukes.
Du finner oppskrifter på mange forskjellige salater her og flere spennende og varierte retter fra alle verdenshjørner her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.