Tiropitakia

Tiropitakia er små paier fylt med fetaost og urter passer til lunsj, forrett, kveldskos eller som en del av meze (det greske svaret på tapas). 1 porsjon gir 20 ostepaier og du kan beregne 2 til 3 paier per person.

10 ark filodeig, romtemperert

1 glass fetaost

150 g kokt skinke, i bitte små biter

2 egg

1 ss fersk mynte, finhakket

1 ts pepper

150 gram smeltet smør

Ta filodeigen ut av pakken og legg den under et fuktig klede så at den ikke tørker ut. Sil av fetaosten og smuldre den i en stor bolle. Tilsett sammenpisket egg, kokt skinke, mynte og pepper og bland godt.

Tiropitakia Tiropitakia

Legg filodeigarkene oppå hverandre, med langsiden mot deg og del dem i 4 strimler med en skarp kniv. Pensle de to øverste filodeiglaget med smør. Legg en skje fyll nederst på den øverste strimmelen, cirka 2 centimeter fra kanten. Løft det nederste hjørnet av de to strimlene opp og over fyllet så det blir en trekant. Brett trekanten over til motsatt side og fortsett å brette til de to strimlene er brukt opp. Gjenta til fyllet er brukt opp.

Stek tiropitakia midt i ovnen på 200 grader til de er gylne og sprø, det tar cirka 15 – 20 minutter.

Tiropitakia
Tiropitakia servert med salat

Du finner flere spennende og varierte matoppskrifter fra Hellas her.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese