Tomatisert fiskesuppe med laks kan brukes som en lunsjrett, kveldsrett eller som forrett til en middag. Du kan også bruke andre faste fiskeslag, både røde og hvite til denne suppen. Denne varianten er ganske så sunn og siden jeg er så heldig å ha fiskekraft i fryseren, som jeg har kokt på fiskebein tidligere, går den raskt å lage. Du kan ev. bruke fiskefond og vann.
1 løk
2 ss olivenolje
2 finhakkede hvitløk
1,5 dl. hvitvin
1,5 ltr. fiskekraft (ev. vann og fiskefond)
2 ss tomatpuré
1 boks ferske minitomater, delt i 2
2 laurbærblader
1 sellerirot i terninger
4 gulrøtter i terninger
2 poteter i terninger
1 finstrimlet purre
1 ts oregano
400 g laks eller ørret
1 neve finhakket bladpersille
Salt og pepper
Finhakk løk og fres dem blank i smør. Tilsett hvitløk og tomatpuré og la det frese med i noen sekunder, mens du rører. Tilsett fiskekraft (ev. vann og fiskefond), tomater og laurbærblader. La det koke i noen minutter. Tilsett potet, gulrot, sellerirot og purre. Del fisken i passe skjebiter. Når gulrøttene er nesten spiseklare, tilsetter du fisken i suppa og lar den trekke til fisken er kokt. Smak til med salt og ev. mer pepper, tilsett litt finhakket bladpersille, rør rundt og server.
Du kan gjerne servere tomatisert fiskesuppe med en klatt rømme og godt brød til, for eksempel disse deilige baguettene.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.