Torsk på grønnsaksseng med pesto er en sunn rett, med smak av Italia. Om du vil gjøre det lettvint, kan du kjøpe ferdig pesto, men jeg kan love at hjemmelaget smaker bedre.
Torsken:
800- 1000 g torskefilet i porsjonsstykker
Salt, pepper og ev. fiskekrydder
Skyll torsken og tørk av den med kjøkkenpapir. Krydre fisken på alle kanter, med salt, pepper og ev. fiskekrydder og sett den kaldt til den skal brukes.
Pesto:
150 g fersk basilikum
3 dl olivenolje
100 g pinjekjerner
200 g parmesan
2 fedd hvitløk
1 ts salt
Kjør basilikum, pinjekjerner, parmesan, hvitløk og olivenolje i en foodprosessor til du får en kremet masse. Smak til med salt og la den stå tildekket i romtemperatur til den skal brukes.
Grønnsakseng:
800 g kokefaste poteter i staver
50 g smør
2 løk i strimler
2 poser reven gulrotblanding (ev. revne gulrøtter og finsnittet kål og purre
Legg poteter og løk i ildfast form, sammen med smøret og sett i ovnen på 200 grader i 20 min.
Legg på resten av grønnsakene og fisken og bak midt i ovnen på 180 grader i 20-30 minutter, avhengig av tykkelsen på fisken. Om du brukes steketermometer, skal kjernetemperaturen være 55 grader.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.