Tunfisk med couscous og salat serveres med en karri- og mangodressing og er inspirert av landene i Midtøsten. Om du får tak i tunfisk, kan den like gjerne lages med andre fiskeslag, som egner seg for steking eller grilling.
Couscous:
2 små rødløk eller 4 sjalottløk, finhakket
4 porsjoner couscous
2 ss sjalottløkfond, ev. buljongterning eller annen fond
4 ss olivenolje
1 pose pinjekjerner
1 pose pistasjnøtter
Fres løken i litt olje, tilsett fond, couscous og vann og koke etter anvisning på pakken. Bland inn resten av ingrediensene og server.
Salat:
Salat etter eget ønske, finstrimlet
Spissrødkål, eller vanlig rødkål, finstrimlet
1 vårløk, finstrimlet
1 appelsin i terninger
1/2 paprika i strimler
1 neve granateplekjerner
1 neve spirer, f.eks. sukkerertspirer
Legg alt i en bolle eller utover et fat, så det er enklere å se alle ingrediensene.
Dressing:
1/2 beger creme fraiche
1 dl majones
1 ss karri
2 ss mangoeddik
Salt og pepper
Bland alt sammen, smak til med salt og pepper og sett kaldt til den skal brukes.
Tunfisk:
4 tunfiskbiffer a 200 – 250 g
Olivenolje til å pensle med
Salt og nykvernet pepper
1 ss olivenolje
Pensle tunfisken med litt olje og dryss på salt og pepper. Stek tunfiskbiffene på høy varme i 2 minutter på hver side, enten på grillen eller i stekepanne. Den skal være rosa i midten.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.