Tunfisk med couscoussalat og mango- og karridressing er en rett, inspirert av mattradisjoner fra Midt-Østen. Om du ikke får tak i tunfisk, kan du bruke f.eks. laks- eller ørretfilet.
Dressing:
1/2 beger creme fraiche
1 dl majones
1 ss karri
2 ss mangoeddik
Salt og pepper
Bland alt sammen, smak til med salt og pepper og sett kaldt til den skal brukes.
Couscoussalat:
2 porsjoner couscous
1 ss kyllingfond
2 ss olivenolje
1 pose sukkererter
1 vårløk, finstrimlet
Salat etter eget ønske, finstrimlet
Spissrødkål, eller vanlig rødkål, finstrimlet
1 neve granateplekjerner
1 neve spirer, f.eks. reddik
Gi sukkerertene et raskt oppkok og kjøl dem øyeblikkelig ned i iskaldt vann. Skjær av endene og del dem i tre. Kok couscous etter anvisning på pakken, men tilsett fond og olje. Fordel den på tallerkener eller på et stort fat. Legg på salat, kål, paprika, sukkererter, vårløk, granateplekjerner og spirer.
Tunfisk:
4 tunfiskbiffer a 200 – 250 g
Olivenolje til å pensle med
Salt og nykvernet pepper
1 ss olivenolje
Pensle tunfisken med litt olje og dryss på salt og pepper. Stek tunfiskbiffene på høy varme i 2 minutter på hver side, enten på grillen eller i stekepanne. Den skal være rosa i midten.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.