Tunfisk med dillchimichurri og råstekte poteter er en nydelig rett, inspirert av mattradisjoner fra Argentina og Uruguay. Om du ikke har spist fersk tunfisk, kan det virkelig anbefales og det er en helt annen opplevelse enn den trøtte varianten på boks. Du får kjøpt fersk tunfisk på Meny og om de ikke har inne, er det bare å spørre, så tar de det inn.
Dillcimichurri:
3 ss mangoseddik
1 rødløk
1 fersk rød chili
2 dl god olivenolje
1 pk bladpersille
1 neve oregano
2 fedd hvitløk
1 potte fersk koriander
1 liten potte dill
Salt og pepper
Alt finhakkes og smakes til med salt og pepper. Dekk til og la dillchimichurri hvile i romtemperatur til den skal brukes.
Råstekte poteter:
Skjær potetene i ganske tynne skiver. Risle langpanna med litt olivenolje. Fordel potetene utover. De må ikke ligge oppa hverandre. Risle over litt mer olivenolje og stek dem på 250 grader til de er gylne og lekre. Gi dem et dryss med salt og pepper før servering. Du kan gjerne bruke flaksalt.
Tunfisken:
200 – 250 g tunfisk per person.
Salt og pepper
Krydre tunfisken med salt og pepper og stek den som en biff. Den skal være litt rosa i midten, så det holder at den stekes eller grilles 2 minutter på hver side.
Bukettblomkål:
Bukettblomkål, er enkelt å tilberede. Den får bare et oppkok i vann tilsatt salt og en klatt smør.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.