Tunfisk med grilla grønnsaker og fennikel- og eplesaus kan fint brukes til festmat. Du får fersk tunfisk på Meny, Rema 1000 og flere andre butikker (kan hende du må bestille, men den er verdt å vente på).
Oppskriften er passe til 4 personer.
Sausen:
1 liten, finhakket fennikel
4 sjalottløk, finhakket
1 eple, skrelt og finhakket
1 dl hvitvin
2 ss pastis eller pernod
1 dl fløte
1 ss kyllingfond
3 ss smør
1 neve fersk kjørvel, finhakket
Fres løk og fennikel i smør, til løken er blank. Tilsett eple og la det frese videre i 5 minutter, før du tilsetter vinen og lar den koke inn. Hell i pastis, fløte og kyllingfond og la det småkoke i 5 minutter. Tilsett kjørvel og smør og rør til smøret har smeltet. NB! Må ikke koke etter du har hatt i smøret.
Grønnsakene:
4 vårløk
8 minigulrøtter
8 minitomater
1 paprika i store biter
1/2 fennikel i store biter
4 sjalottløk
4 borettaneløk
Alle grønnsakene blandes med litt nøytral olje og grilles i grillwok i noen minutter, til løken er mør. Smak til med litt salt og pepper før servering.
Tunfisken:
800 g tunfisk i fine biffstykker
Nøytral olivenolje
Salt og pepper
Smør fisken med olje før den krydres og grilles eller stekes på 2 minutter på hver side. Den skal være rosa i midten.
Server med valgfrie poteter og pynt med litt granateplesteiner og kapers. Jeg har funnet store kapers i en asiatisk butikk.
Du finner flere spennende oppskrifter med både tunfisk og andre fiskeslag her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.