Tunfisk med kremet kaperssaus er en av favorittrettene mine med tunfisk. Sausen passer veldig godt til de fleste andre fiskeslag også, så jeg anbefaler å prøve den til både rød og hvit fisk.
Sausen:
2 ss olivenolje
2 ss smør
4 ss fiskefond (ev. buljongterning)
2 løk, finhakket
3 fedd hvitløk, finhakket
2 dl hvitvin
Litt nypresset sitronsaft
1/2 ltr. fløte
2 ss finhakket persille
4 ss kapers
Fres løken i smør og olje i en kjele, til løken er gjennomsiktig. Tilsett hakket hvitløk og surr i ytterligere 1 minutt, mens du rører. Tilsett hvitvin og fond ok kok til væsken er redusert med halvparten.
Rør inn fløten og la det koke inn til sausen tykner, rør av og til. Smak til med sitron og rør inn persille og kapers.
Fisken:
800 g tunfisk (4 biffer)
Salt og nykvernet sort pepper
Smør tunfiskbiffene med olivenolje og krydre dem med salt og pepper. Grilles eller stekes i 2 min. på hver side.
Server tunfisk med kremet kaperssaus med valgfrie poteter, for eksempel ovnsbakte og f.eks. bønner eller andre grønnsaker du har lyst på. Det smaker godt med litt fersk dill og en sitronbåt.
Du finner flere spennende og varierte oppskrifter med tunfisk HER.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.