Tunfisk med nudler og peanøttsaus er en asiatisk rett med mye og balansert smak. Du får kjøpt fersk tunfiskbiff hos Meny og sikkert andre velassorterte mat- eller fiskebutikker. Oppskriften er passe til 4 personer.
Tunfisken:
4 tunfiskbiffer
1 dl Ketjap Manis
2 ts hvitløk fra tube
1 ts Sambal Oelek
1 ss sesamolje
2 ss nøytral olje
1 ss ingefær fra tube
1 neve frisk, finhakket koriander
Start med marinaden til tunfisken. Bland Ketjap Manis, hvitløk, Sambal Olek, olje, sesamolje, ingefær og koriander godt sammen. Bland inn tunfisken og la den ligge i marinade i minimum 30 minutter, gjerne over natten. Ta vare på marinaden, som skal brukes til sausen. Grill eller stek til tinfisken i 2 min. på hver side.
Peanøttsausen:
1/2 glass peanøttsmør
Marinaden fra tunfisken
Bland sammen i en kjele og kok opp. Spe med vann til det er passe tykt.
Nudler:
Kok nudlene til 4 pers. etter anvisning på pakken, minus 1 minutt.
Grønnsakene:
1 pk sopp
2 løk, finhakket
1 paprika i strimler eller ringer
Fres løk og sopp i olje, rør inn paprika og bland med saus og nudler
Servering:
Legg nudelsausblandingen på 4 tallerkener og tunfisken oppa. Dryss over hakkede peanøtter og legg på en limebåt og koriander.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.