Tunfisk med pepper- og soppsaus er en uvanlig kombinasjon, men veldig godt. Siden fersk tunfisk smaker i nærheten av en god mør biff, er dette et utmerket valg av tilbehør.
Sausen:
Kantareller eller 2 pk sjampinjong i skiver
1 ts pepperkorn, knust i morter, eller med undersiden av en kjele
2 finhakkede løk
3 fedd finhakket hvitløk
1 ts syltet pepper
5 dl fløte
4 ss fond, f.eks. kylling, grønnsak eller kantarell
1/2 dl solbærsirup
Legg de knuste pepperkornene i en stekepanne og sett på middels varme i 5 min. før du setter den til side
Brun soppen og løken godt i smør. Tilsett hvitløk og la den frese med noen minutter. Tilsett både tørket pepper, syltet pepper fløte og fond og la det koke til det tykner. Smak til med solbærsirup og ev. mer fond om du ikke synes det er salt nok. Om du ikke synes sausen er tykk nok, kan du tilsette litt brun maisennajevner.
Tunfisken:
200 – 250 g tunfisk per person.
Salt og pepper
Krydre tunfisken med salt og pepper og stek den som en biff. Den skal være litt rosa i midten, så det holder at den stekes eller grilles 2 minutter på hver side.
Servering:
1/2 purre i strimler
1 pk brokkolini
Brun purren raskt i smør og kok opp brokkolinien i lettsaltet vann. Del tunfisken
Server med nykokte poteter, tunfisken delt i skiver, soppsaus, purre og brokkolini.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.