Tunfisk med pesto med pasta i tomatsaus

Tunfisk med pesto med pasta i tomatsaus

Tunfisk med pesto med pasta i tomatsaus er en italiensk rett, hvor pestoen blir smurt på tunfisken etter grilling. Om du ikke har smakt fersk tunfisk, kan det anbefales på det varmeste. Den trenger kort steketid, så de grilles eller stekes rett før de skal spises. Denne retten smaker aller best med hjemmelaget pesto, men om du kjøper ferdig, er det viktig å bruke en med god kvalitet.

Pesto:

150 g fersk basilikum

3 dl god olivenolje

100 g pinjekjerner

200 g parmesan

2 fedd hvitløk

1 ts salt

Kjør basilikum, pinjekjerner, parmesan, hvitløk og olivenolje i en foodprosessor til du får en kremet masse. Smak til med salt.

Hjemmelaget pesto
Tunfisken:

200 – 250 g tunfisk per person.

Salt og pepper

Pesto

Krydre tunfisken med salt og pepper og stek eller grill den som en biff. Den skal være litt rosa i midten, så det holder at den stekes eller grilles 2 minutter på hver side. Legg tunfiskbiffene over på en fjøl, smør dem med pesto og la dem hvile i et par minutter.

Pastaen:

1 løk, finhakket

2 hvitløksfedd, finhakket

200 g smårettskinke

1 knust, tørket chili

6 ss olivenolje

1 dl hvitvin

1 ts oksefond

10 minitomater, delt i to

1/2 glass oliven i skiver

Salt og pepper

500 g pasta etter eget ønske

Parmesan

Fres løk, hvitløk og chili i olivenolje. Tilsett hvitvin, fond og tomater og la det koke i noen minutter, til tomatene går litt i stykker. Tilsett oliven og la det bli lunt.

Kok pasta etter anvisning på pakken, hell av vannet og bland pastaen med sausen i en stor bolle. Del tunfisken i mindre stykker, legg den på toppen og sett hele bollen på bordet. Server med parmesan og sett frem salt og pepper også, så gjestene kan forsyne seg selv.

Tunfisk med pesto med pasta i tomatsaus
Tunfisk med pesto med pasta i tomatsaus

 

Du finner mange flere spennende og velsmakende retter med tunfisk her og flere pastaretter her.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese