Tunfisk med sesampoteter og tomatgremolata er laget på ca. en halv time og smaker skikkelig godt. Tomatgremolata blir som grønnsaker og saus i ett og kan brukes til de fleste kjøtt og fiskeslag.
Sesampoteter:
Kokefaste poteter
Smør
Olivenolje
Sesamfrø
Flaksalt
Skjær potetene i 1 cm tykke skiver. (Om skallet er fint, kan det sitte på).
Legg dem på bakepapir i en ildfast form med bakepapir og pensle dem med en blanding av smeltet smør og samme mengde olje. Dryss over salt og stekes i ovnen i ca. 25 minutter på 225 grader, til de blir gylne og lekre. Ca. 10 min. før de er klare, drysser du over sesamfrøene.
Tomatgremolata:
1 potte persille
2 fedd finhakket hvitløk
1 lite glass kapers
2 finstrimlede vårløk
20 minitomater, delt i 4
2 dl mangoeddik
1 dl sitronolje
1 dl olivenolje
Alt røres godt sammen og står og hviler i romtemperatur mens du steker tunfisken.
Fisken:
800 g tunfisk (4 biffer)
Salt og nykvernet sort pepper
Smør tunfiskbiffene med olivenolje, krydre dem med salt og pepper og grill eller stek i 2 min. på hver side.
Du finner flere spennende og varierte retter med tunfisk her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.