Tunfisk med smak av Øst-Asia

Tunfisk med smak av Øst-Asia er en velsmakende rett som lages på tiden det tar å koke ris. Et tips når du skal få kjernene ut av granateplet, er å dele det i to, putte den ene halvdelen i en brødpose, holde posen lukket og slå på den fra utsiden. Da slipper du sprut over hele kjøkkenet. Du får også små plastbokser med ferdig rensede kjerner i flere butikker. Saltet i soyasausen gjør at du trolig ikke behøver ekstra salt. Oppskriften er passe til 4 personer.

Saus:

3 dl creme fraîche

1/2 dl appelsinjuice

1/2 sitron, kun saften

3 ss soyasaus + litt til å smøre fisken med

3 ss honning

1 rød chili, finhakket

4 vårløk, finstrimlet

Pepper

Rør sammen creme fraîche, juice, sitronsaft, soyasaus, honning, chili og vårløk i en bolle og smak til med pepper.

Fisken:

4 tunfiskfileter

Smør til steking

Skyll og tørk av tunfisken og smør på litt soyasaus på begge sider. Brun den i 1 min. på hver sider i en stekepanne med litt smør.

Hell sausen over i stekepannen og la det småkoke i 3 min. sammen med tunfisken.

Pynt:

2 appelsiner, skrelt og i skiver

Granateplekjerner av 1/2 granateple

1 neve cashewnøtter, ristet i tørr panne

Noen korianderblader

Legg på appelsinskiver, cashewnøtter, vårløk, koriander og granateplekjerner og server med ris kokt etter anvisning på pakken.

 

Tunfisk med smak av Øst-Asia
Tunfisk med smak av Øst-Asia

 

 

Du finner mange flere spennende fiskeoppskrifter fra fjern og nær her.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese