Tunfisk med smak av Øst-Asia er en velsmakende rett som lages på tiden det tar å koke ris. Et tips når du skal få kjernene ut av granateplet, er å dele det i to, putte den ene halvdelen i en brødpose, holde posen lukket og slå på den fra utsiden. Da slipper du sprut over hele kjøkkenet. Du får også små plastbokser med ferdig rensede kjerner i flere butikker. Saltet i soyasausen gjør at du trolig ikke behøver ekstra salt. Oppskriften er passe til 4 personer.
Saus:
3 dl creme fraîche
1/2 dl appelsinjuice
1/2 sitron, kun saften
3 ss soyasaus + litt til å smøre fisken med
3 ss honning
1 rød chili, finhakket
4 vårløk, finstrimlet
Pepper
Rør sammen creme fraîche, juice, sitronsaft, soyasaus, honning, chili og vårløk i en bolle og smak til med pepper.
Fisken:
4 tunfiskfileter
Smør til steking
Skyll og tørk av tunfisken og smør på litt soyasaus på begge sider. Brun den i 1 min. på hver sider i en stekepanne med litt smør.
Hell sausen over i stekepannen og la det småkoke i 3 min. sammen med tunfisken.
Pynt:
2 appelsiner, skrelt og i skiver
Granateplekjerner av 1/2 granateple
1 neve cashewnøtter, ristet i tørr panne
Noen korianderblader
Legg på appelsinskiver, cashewnøtter, vårløk, koriander og granateplekjerner og server med ris kokt etter anvisning på pakken.
Du finner mange flere spennende fiskeoppskrifter fra fjern og nær her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.