Tunfisk med smak av Østen er en stor favoritt her i huset. Om du ikke får tak i fersk tunfisk, kan du bruke lakse- eller ørretfilet.
Mangosalsa:
1 vårløk i strimler
2 mangoer
1 paprika
1 slangeagurk i små terninger
2 finhakkede chilier
1 finhakket korianderplante
Saften av 1 lime
2 ss mangoedikk
1 ss sesamolje
Alt blandes sammen og smakes til med salt og pepper. Den blir ekstra god om den får stå og kose seg en times tid før servering.
Tunfisken:
800 g fersk tunfisk, i biffstykker
100 g sesamfrø eller en blanding av sesamfrø og løkfrø
Marinade til tunfisken:
Start med å lage marinaden til tunfisken:
1 dl Ketjap Manis
2 ts hvitløk fra tube
1 ts Sambal Olek
2 ss nøytral olje
1 ss sesamolje
1 ss ingefær fra tube
Litt frisk hakket koriander
Bland marinaden godt sammen og legg i tunfiskbiffene. Snu dem, så de får marinade på alle kanter. Tunfisken bør få ligge i marinaden i minimum 30 minutter før den vendes i sesamfrø og stekes eller grilles 2 min. på hver side.
NB! Marinaden brukes i sausen.
Peanøttsausen:
1/2 glass peanøttsmør
Resten av marinaden til tunfisken
Bland sammen, kok opp og spe med vann til den har passe sausekonsistens.
Du finner spennende oppskrifter fra alle verdenshjørner her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.