Tunfisk med småsinte ovnspoteter og gremolata er velsmakende og ganske sunn mat. Du får tak i fersk tunfisk på meny.
Fersk tunfisk:
Tunfisk er enkelt å tilberede. Jeg smører den inn med olivenolje og tar på salt og pepper. Den kan enten grilles eller stekes i 2 minutter på hver side og så er den klar til å nytes.
Gremolata:
1 finhakket potte dill
1 potte persille
2 fedd finhakket hvitløk
1 lite glass kapers
2 finstrimlede vårløk
2 dl mangoeddik
1 dl sitronolje
1 dl olivenolje
Alt røres godt sammen og står og hviler i romtemperatur mens du tilbereder resten.
Potetene:
Skrell poteter og del dem i fingertykke skiver. Risle over litt nøytral olje. Krydre med salt, pepper, paprikapulver, kajenne og chilipulver.
Stek i ovnen på 250 grader til de får en gyllen, fin farge og er gjennomstekte. Rør et par ganger under stekingen, så de får farge på alle sider.
Grønnsakene:
1 purre i strimler
8 minigulrøtter eller 2 vanlige i tommestykker
8 minitomater
1 sjalottløk, finhakket
1 ts grønnsaksfond
Alle grønnsakene blandes med litt nøytral olje og freses i en kjele i noen minutter, til gulrøttene er møre, men fortsatt har tyggemotstand. Smak til med litt salt og pepper før servering.
Du finner flere spennende, velsmakende og varierte retter med tunfisk og andre fiskeslag her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.