Tunfisk med smørdampet betemiks og gremolata

Tunfisk med smørdampet betemiks og gremolata kan anbefales på det varmeste. Her har jeg servert den med potetmos. Tunfisk er en av mine favorittfisker og den kan gjerne serveres til folk som ikke liker fisk, for den er ganske biffaktig i konsistensen. Denne oppskriften er passe til 4 personer.

Tunfisken:

800 – 900 g tunfisk i bifftykke skiver

Olivenolje

Salt

Pepper

Legg tunfisken i en pose og tilsett resten av ingrediensene. Bland godt og la det ligge en times tid i kjøleskapet. Stek den som en biff. Den skal være litt rosa i midten, så det holder at den stekes 2 minutter på hver side.

Du finner oppskrift på perfekt potetmos HER.

Gremolata:

1 finhakket potte dill

1 finhakket potte persille

2 fedd hvitløk

1 lite glass kapers

2 finstrimlede vårløk

2 dl mangoeddik

1 dl sitronolje

1 dl olivenolje.

Alt røres godt sammen. La det hvile i romtemperatur til resten av retten er klar.

Betemiks:

1 pk betemiks

2 ss smør

1 finhakket fedd hvitløk

1 ss grønnsaksfond

Bland alt i en kjele og la det dampe under lokk til betene har litt tyggemotstand.

Tunfisk med smørdampet betemiks og gremolata
Tunfisk med smørdampet betemiks og gremolata

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese