Tunfisk som i Østen er en nydelig rett og om du ikke har smakt fersk tunfisk, anbefaler jeg det på det varmeste. Til og med de mest sære, når det gjelder fisk, liker vanligvis tunfisk, som har en kjøttaktig konsistens. Du får fersk tunfisk på Meny og Rema 1000 og flere andre steder.
Marinade:
1 ts ingefær
2 ts hvitløkspaste
1 ts sitrongress
4 ss mushroomsoyasaus
2 ss sweet chili dippingsause
3 ss ketjap manis
1/2 ts sesamolje
Bland sammen ingrediensene til marinaden, del fisken i porsjonsstykker og la den ligge i marinaden i min. 30 min.
Saus:
6 ss mushroon soyasaus
1/2 ts ingefær
1 ss sweet chili dippingsause
1/4 ts sesamolje
3 ss ketjap manis
1 ss sesamfrø, ristet
1 ss limesaft
2 ss finhakket koriander
Rør sammen og sett til side til den skal serveres.
Servering:
Server tunfisk som i Østen med valgfrie grønnsaker, jeg har brukt agurk i staver og ris eller nudler, kokt etter anvisning på pakken.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.