Tunfiskspyd med couscous er nydelig grillmat. Om du ikke har smakt fersk tunfisk, anbefaler jeg deg å prøve det. Tunfisk er kjøttfull og kan på mange måter minne om kjøtt. Harissa er et krydder du får kjøpt i asiatiske butikker.
Tunfiskspyd:
200 g tunfiskbiff per person
1 sitron
Harissa
Salt og pepper
Skyll tunfiskbiffene og tørk av dem med kjøkkenpapir. del dem på langs, så du får fine stykker som tres på grillspyd. Skvis over litt sitron og krydre med harissa, salt og pepper. La spydene ligge kaldt til marinering i ca. 10 min, før du griller dem raskt på alle kanter. Tunfisk skal ha rosa kjerne.
Mens tunfisken ligger til marinering, lager du couscous.
Couscous:
2,5 dl couscous
1 ss olivenolje
1 ss kyllingfond
3 dl vann
1 neve rosiner
1 pk pistasjnøtter (ev. pinjekjerner)
2 vårløk i strimler
1/2 dl granateplekjerner
1 ss finhakket mynte
1 ss finhakket koriander
Fres couscousen i litt olje, hell på vann og fond og kok opp. Rør rundt og la det stå i ro til vannet har trukket inn. Rør inn resten av ingrediensene og server mens det fortsatt er varmt.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.