Tunfisktaco

Tunfisktaco

Tunfisktaco av fersk tunfisk er helt nydelig og om du kun har smakt tunfisk fra boks, kan jeg love at du blir skikkelig overrasket. Du får kjøpt fersk, vakuumpakket tunfisk på Meny, Rema 1000 og flere velassorterte matbutikker. Jeg serverer tinfisken med pico de gallo, som er en salsa, guacamole og limeaioli. Om du skal servere denne retten til gjester, kan du gjøre klar det meste i forveien, men tunfisken må lages i siste liten. Tunfisktaco blir aller best med hjemmelaget tacokrydder, men om du bruker ferdig kjøpt, er det viktig å huske at det er ganske så salt, så ta hensyn til det, når du salter de andre elementene. Oppskriften er passe til 4 personer

Limeaioli:

1 dl majones

1 dl tykk gresk yoghurt

1/2 finrevet hvitløksfedd

1 lime, kun revet skall

Salt og pepper

Rør sammen alle ingrediensene og smak til med salt og pepper

Limeaioli
Limeaioli
Pico de gallo:

2 pk minitomater i små terninger

1/2 lime, kun saften

1 rødløk, finhakket

2 ss olivenolje

2 ss honning

1/2 fersk, grønn jalapeño, finhakket

1 hvitløkfedd, finhakket

1 potte koriander, finhakket

Salt og pepper

Bland sammen alle ingrediensene og smak til med salt og pepper.

Pico de gallo
Pico de gallo
Guacamole:

4 modne avokado

10 minitomater i små terninger

1 hvitløkfedd

1/2 lime, saften

1/2 fersk grønn jalapeño

1 rødløk, finhakket

1 bunt koriander

salt og pepper

Kjør avokado, hvitløk og jalapeño til mos med en stavmikser og bland med tomter, lime, rødløk og koriander. Smak til med salt og pepper.

Guacamole
Guacamole
Grillet tunfisk:

700 g fersk tunfisk

Litt olivenolje

1-2 ss tacokrydder, helst hjemmelaget, som du finner oppskrift på her

Skyll av tunfiskbiffene og tørk av dem. Gni inn tunfisken med olivenolje, dryss på tacokrydder og stek den i 1/2 minutt på hver side i varm stekepanne eller på grillen.  Den skal ha en fin, brun skorpe, men være helt rå inni. Del tunfisken i fine skiver og server.

Grillet tunfisk
Grillet tunfisk
Servering:

1 potte koriander

1 pakke babyleafsalat

Pico de gallo

Guacamole

Limeaioli

1 rødløk

12 små maistortillas, varmet i aluminiumsfolie i ovnen, eller en rask runde i en stekepanne

Sett alle elementene på bordet og la gjestene fylle sine egne tunfisktacos.

Tunfisktaco
Tunfisktaco

 

Du finner mange spennende og velsmakende retter med tunfisk her.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese