Det tyrkiske kjøkkenet er fargerikt og spennende, og mattradisjonene er en viktig del av kulturen. Tyrkisk mat er veldig variert, så enten du spiser kjøtt, fisk, eller er vegetarianer.
I klassiske tyrkiske matretter får de gode og friske råvarene komme til sin fulle rett. En av de mest kjente rettene fra Tyrkia, er kebab, men det finnes mye annet spennende.
Oppskrifter fra Tyrkia:
- Baba ganoush
- Basturma
- Blåskjell med mandel- og harissasaus
- Börek (banitsa) med lammekjøttdeig
- Cacık – jajik – jajeek – tarator – ταλαττούρι – mast o khiar – ovdukh
- Couscous
- Couscoussalat
- Dolma med kjøtt
- Fattoush
- Filopakket fiken med chèvre
- Flogeres
- Gadjar halwa – en deilig dessert
- Granateplelaks
- Grillspyd med lam og tzatziki
- Hjemmelaget kebab i pita – sunnere og bedre
- Hummus
- Hummus – lettvint og godt
- Indrefilet med couscoussalat og cacık – tzatziki
- Kald middelhavssaus
- Kebab av lammedeig
- Kebab av lammefilet med båtpoteter og maiskolber
- Kebab av lammekjøttdeig med cacık
- Kebabdressing
- Kibbeh med fattoush
- Lam pilav (pilaff, pilau, plov)
- Lam shawarma
- Lammeboller med salat og tzatziki
- Lammeburger med smak av Middelhavslandene
- Lammedolma med fattoush og baba ganoush
- Mandel- og harissamarinerte grillspyd av lam
- Manti – shishbarak
- Muhalabia
- Olivenbrød med urter og soltørka tomater
- Pilafris
- Pita – pide – pitka – pitta – pyada – lepinje – aish baladi
- Pizza med smak av Midtøsten
- Posna Pogača
- Ramadan pidesi
- Šopska salat
- Tabbouleh
- Tyrkisk pastasalat
- Yoghurthummussaus