Ungarsk mat er variert, kreativ og har en unik smak og karakter. Ungarere elsker paprika og de bruker det til saus, lager suppe av dem, de fyller dem med kjøttsaus og mye mer. Nasjonalretten er gulasj.
- Apfelstrudel med hjemmelaget vaniljeisApfelstrudel med hjemmelaget vaniljeis er en deilig eplekake/dessert, som blir brukt i flere av de tysktalende landene. Bl. a. Østerrike, Tyskland,Fortsett å lese “Apfelstrudel med hjemmelaget vaniljeis”
- Balandeliai – galumpkis – halupki – golubtsi – golabki – krautwickel – kāpostu tīteņiBalandeliai – galumpkis – halupki – golubtsi – golabki – krautwickel – kāpostu tīteņi, ja kjært barn har mange navn,Fortsett å lese “Balandeliai – galumpkis – halupki – golubtsi – golabki – krautwickel – kāpostu tīteņi”
- BudapestrullBudapestrull burde kanskje kommet fra Ungarn, men den er faktisk svensk. Budapestrull egner seg veldig godt, både til dessert ogFortsett å lese “Budapestrull”
- DjeveleggDjevelegg passer som tilbehør til røkelaks, eller som en del av et koldtbord eller som en tapasrett. Det finnes mangeFortsett å lese “Djevelegg”
- Fine rundstykker med frømiksFine rundstykker med frømiks er luftige og saftige og nydelig tilbehør til supper, gryteretter, eller til frokost med deilig påleggFortsett å lese “Fine rundstykker med frømiks”
- GulasjsuppeGulasjsuppe er en deilig rett som spises over store deler av Europa og Nord-Amerika. Mange tror at gulasj er fraFortsett å lese “Gulasjsuppe”
- Luftig og kjempegod loffLuftig og kjempegod loff er lett å lage og kan gjerne fryses ned og tas opp senere. 125 g smørFortsett å lese “Luftig og kjempegod loff”
- Perfekt potetpuréPerfekt potetpuré er en litt finere potetmos. Til vanlig bruker jeg ikke oppskrift på potetpuré, men noen ganger, når jegFortsett å lese “Perfekt potetpuré”
- Pickles er mer enn sylteagurkPickles er mer enn sylteagurk og smaker godt, både på brødskiva og til mange slags middagsretter, f.eks. julematen. Farmoren minFortsett å lese “Pickles er mer enn sylteagurk”
- Posna PogačaPosna Pogača er et hvitt brød som spises på Balkan, Ungarn, Tyrkia og Hellas. Brødet heter litt forskjellig i deFortsett å lese “Posna Pogača”
- PotetmosPotetmos passer til mye forskjellig og brukes over store deler av verden. Denne oppskriften gir en helt perfekt potetmos, spesieltFortsett å lese “Potetmos”
- SildetallerkenSildetallerken passer til frokost, forrett, lunsjrett eller som kveldskos. Sild brukes i hele Skandinavia, Storbritannia, de baltiske landene, Nederland, Øst-Fortsett å lese “Sildetallerken”
- Snitsel med spennende potetsalatSnitsel med spennende potetsalat er en litt uvanlig kombinasjon, men det passer veldig godt sammen. Snitsel er vanlig å servereFortsett å lese “Snitsel med spennende potetsalat”
- SpinatsuppeSpinatsuppe er en tradisjonsrik suppe over store deler av verden. Det vanligste tilbehøret er kokt egg, som deles i toFortsett å lese “Spinatsuppe”
- Tomatsuppe med eggTomatsuppe med egg er en klassiker, som mange har vokst opp med. Tomatsuppe spises over store deler av verden, menFortsett å lese “Tomatsuppe med egg”