Uruguays mattradisjoner er en blanding av mat fra Spania, Italia, Portugal, Frankrike, Tyskland og Skottland. De bruker både storfe, kylling og fisk.
Nasjonalretten er Chivito, som er en sandwich med oppskåret biff, mozzarella, spekeskinke, tomater, majones og oliven. De serveres ofte med bacon og stekte eller hardkokte egg og gjerne med pommes frites.
Andre kjente retter er pasta, pizza, snitsel og empanadas.
- Bananpudding
- BBQ-pizza med kylling
- Biffpizza
- Calzone – innbakt pizza
- Chimichurri
- Chimichurri – en litt annen variant
- Côte de Boeuf – entrecôte på bein med parmesanpoteter og chimichurri
- Dulce de leche
- Empanadas
- Fersk tunfiskbiff
- Grillspyd med BBQ-saus
- Grillspyd med hjemmelaget BBQ-saus og hvitløksdressing
- Hjemmelaget pasta
- Indrefilet med chimichurry og guaccamole i maistortilla
- Kalvefilet med chimichurry og småsinte ovnspoteter
- Kalvefilet med salsa og båtpoteter
- Kylling med mango, papaya og ingefær
- Oksefilet med chimichurry og soppstuing
- Pizza
- Pizza på grillen
- Potetomelett eller tortilla
- Rekecocktail med sting og avokadokrem
- Sweet scorpion grillspyd med båtpoteter og aioli
- Tacokalv
- Tomatsalsa – min aller beste
- Tortillas
- Tunfisk med dillchimichurri og råstekte poteter