Utbeinet lammelår med parmesandryss på grønnsaksseng

Utbeinet lammelår med parmesandryss på grønnsaksseng er en praktisk rett, siden alt lages i samme form. Denne måten å lage mat på, er en av mine favoritter. Alt legges i langpanna og koser seg sammen, til det kan settes på bordet i samme form. Lite oppvask og lett når du skal servere gjester. Du får utbeinet, surret lammelår på Meny. Det er mye enklere å servere, siden du ikke må ta hensyn til bein.

Utbeinet lammelår med parmesandryss på grønnsaksseng
Utbeinet lammelår med parmesandryss på grønnsaksseng i ovnen

12 poteter delt i 2, 4 eller 8, avhengig av størrelsen

6 gulrøtter i terninger

3 løk, i terninger

3 finhakkede hvitløkfedd

1 pk tomater, delt i terninger

3 laurbærblader

Salt og pepper

5 dl lammekraft (ev. fond og vann).

Saften av 1 sitron

1 ss tørket rosmarin

1 neve finhakket persille

100 g revet parmesan

Smør litt olivenolje i bunnen av langpanna. Legg i poteter, gulrøtter, løk, hvitløk, tomater og laurbærblader. Dryss over salt og pepper. Hell over lammekraft (ev. fond og vann).

Legg lammet på toppen av grønnsakene og gni det inn med sitronsaft, rosmarin, salt og pepper.

Stikk inn steketermometer og sett i ovnen på 225 grader i 30 min. Skru deretter ned til 100 grader og la stå til kjerne temperaturen er 58 grader. Det tar noen timer, avhengig av størrelsen på lammet. Tilsett mer væske om det er behov for det. Mot slutten av steketiden, drysses parmesanen over. La låret hvile i noen minutter før du skjærer i det.

Utbeinet lammelår med parmesandryss på grønnsaksseng
Utbeinet lammelår med parmesandryss på grønnsaksseng ferdig servert

 

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

 

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese