Utbeinet lammelår som i Hellas

Utbeinet lammelår som i Hellas er en velsmakende rett, hvor alt tilberedes i den samme formen. Her har jeg kjøpt et lammelår, som jeg har beinet ut selv. Om du ikke vet hvordan du skal gjøre det, kan du få det gjort i ferskvaredisken på Meny eller du kan bruke lammet med beinet i.

2 bokser hakkede tomater (helst Mutti)

1 glass marinert hvitløk

1 glass oliven

4 løk i strimler

1 aubergine i terninger

1 squash i terninger

3 kvister frisk rosmarin

1 glass soltørka tomater

500 g småpoteter, delt i to

1 pk aromasopp i skiver

1 ss oregano

Salt og pepper

1 lammelår

1 glass marinert fetaost i terninger

Salt og pepper

1 ts tørket rosmarin

1 ts tørket oregano

Fremgangsmåte:

Start med å helle hakkede tomater i langpannen. Tilsett marinert hvitløk, oliven, løk, aubergine, squash, soltørka tomater, sopp og småpoteter. Dryss over oregano, noen kvister frisk rosmarin, litt salt og pepper og sett formen i ovnen i 30 minutter på 250 grader.

Hell over marinert fetaost i terninger inkl. laken. Ben ut lammet, bind det opp og krydre med salt, pepper, rosmarin og oregano. Legg lammet på toppen av grønnsakene, sett formen tilbake i ovnen på 125 grader og la det steke i 3 timer til termometeret viser 65-70 grader, avhengig av hvor gjennomstekt du ønsker lammet.

Utbeinet lammelår som i Hellas
Utbeinet lammelår som i Hellas

Du finner flere spennende og varierte oppskrifter med lam, fra fjern og nær her.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese