Utbeinet lammelår som i Hellas er en velsmakende rett, hvor alt tilberedes i den samme formen. Her har jeg kjøpt et lammelår, som jeg har beinet ut selv. Om du ikke vet hvordan du skal gjøre det, kan du få det gjort i ferskvaredisken på Meny eller du kan bruke lammet med beinet i.
2 bokser hakkede tomater (helst Mutti)
1 glass marinert hvitløk
1 glass oliven
4 løk i strimler
1 aubergine i terninger
1 squash i terninger
3 kvister frisk rosmarin
1 glass soltørka tomater
500 g småpoteter, delt i to
1 pk aromasopp i skiver
1 ss oregano
Salt og pepper
…
1 lammelår
1 glass marinert fetaost i terninger
Salt og pepper
1 ts tørket rosmarin
1 ts tørket oregano
Fremgangsmåte:
Start med å helle hakkede tomater i langpannen. Tilsett marinert hvitløk, oliven, løk, aubergine, squash, soltørka tomater, sopp og småpoteter. Dryss over oregano, noen kvister frisk rosmarin, litt salt og pepper og sett formen i ovnen i 30 minutter på 250 grader.
Hell over marinert fetaost i terninger inkl. laken. Ben ut lammet, bind det opp og krydre med salt, pepper, rosmarin og oregano. Legg lammet på toppen av grønnsakene, sett formen tilbake i ovnen på 125 grader og la det steke i 3 timer til termometeret viser 65-70 grader, avhengig av hvor gjennomstekt du ønsker lammet.

Du finner flere spennende og varierte oppskrifter med lam, fra fjern og nær her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.