Vafler med is og bær til dessert passer utmerket til dessert og kan varieres etter smak og årstider.
Vafler:
8 dl mel
2 dl sukker
3 ts bakepulver
4 ts kardemomme
6 dl melk
2 dl kulturmelk
8 egg
100 g smør
4 ts vaniljesukker
Bland de tørre ingrediensene i en bolle. Bland inn kulturmelk, melk, egg og smeltet smør. Rør godt så du ikke får klumper. La røren svelle i minst 20 minutter.
Varm vaffeljernet (jeg er en heldig eier av et Moods of Norwayjern) og smør det med litt smør og stek deilige vafler.
Iskremen:
2 vaniljestenger av god kvalitet (f.eks. Tahiti)
5 dl melk
3 dl fløte
6 eggeplommer
200 g sukker
Del vaniljestengene på langs og skrap ut frøene. Kok langsomt opp melk og fløte med vaniljestengene inkludert frø. Ta kjelen til side og la det trekke i 20 minutter under lokk. Pisk eggeplommer og sukker til eggedosis. Tilsett melk og vaniljeblandingen i eggedosisen under omrøring. Ta denne blandingen tilbake i kjelen og varm opp til 80 grader under omrøring til det tykner. Sil blandingen over i en bolle og avkjøl. Kjør i iskremmaskin til den er ferdig. Om du ikke har ismaskin, kan du sette det i fryseren i en vanlig bolle og røre hver halvtime, til den er stiv. Resultatet blir nesten like bra som med maskin.
Server vaflene med vaniljeisen, friske bær etter smak og behag, jeg har brukt jordbær, bringebær og blåbær. Pynt med mynteblader.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.