Valentinsdagen eller alle hjerters dag

Østers

Valentinsdagen eller alle hjerters dag og kjærlighetsdagen, er en feiring av romantikk og kjærligheten. Feiringen startet på slutten av 1500-tallet, trolig fordi fuglene begynte å pare seg ca. denne dagen. En annen teori er at dagen er en arv etter Lupercaliafestlighetene i Romerriket.

I mange land er det vanlig å gi et valentinskort og en bukett røde roser til sin kjære denne dagen. Flere og flere i Norge begynner også å markere denne dagen, etter at Ingeborg Sørensen introduserte den i 1996.

Hva er vel mer naturlig enn å servere østers i dag? Østers er et naturlig afrodisiakum og blir brukt til å øke sexlysten hos både menn og kvinner. Du finner flere oppskrifter med østers her.

Østers med smak av Østen
Østers med smak av Østen

Jeg har også laget en deilig rett med hjertepasta og italienske kjøttboller i anledning dagen. Om du ikke får tak i hjertepasta, kan du bruke en annen pasta du liker.

kjøttboller med hjertepasta
kjøttboller med hjertepasta
Kjøttboller:

3 ss strøkavring

2 egg

2 fedd hvitløk

1 ts oregano

1 ts basilikum

1/2 revet løk

1 neve finhakket persille

600 g karbonadedeig

1 pose revet parmesan

1 ts salt

Alt eltes godt sammen, formes til runde boller og brunes med smør eller olje i en stekepanne.

Tomatsaus:

1 strimlet løk

2 fedd finhakket hvitløk

1 ss tørket basilikum

1 laurbærblad

1,5 boks hakkede tomater, helst Mutti

1 kanelbark

1 klype kajennepepper

Salt og pepper

Brun løk og hvitløk i smør, tilsett resten av ingrediensene og la det koke lenge. Gjerne 1 time eller mer, om du har tid. Smak til med salt og pepper.

Kok pastaen etter anvisning på pakka. Server med parmesan og litt bladpersille eller basilikum.

Nesten alle liker sjokolade og en varm sjokoladefondant, kan være prikken over ien til et romantisk måltid. Prøv sjokoladefondant med Baileys og du vil garantert ikke angre. Du finner oppskriften her.

 

Sjokoladefondant med Baileys
Sjokoladefondant med Baileys

Happy Valentine’s Day til alle romantikere der ute!

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese