Vaniljefromasj med eplekompott og sirupssnipp er en super dessert med julekakerester. Jeg har brukt epler fra fruktfatet og knuste sirupssnipper, men du kan bruke andre julekaker også. Oppskriften er passe til 8 porsjoner.
Eplekompott:
6 epler
2 ss vann
100 g sukker
1 vaniljestang, delt på langs, skrap ut frøene og bruk både stang og frø
1 bit kanelbark
Skrell og skjær eplene i små terninger. Legg alle ingrediensene i en kjele og kok til eplene er myke, avkjøl og oppbevar kaldt til den skal brukes.
Siripssnippene:
16 sirupssnipper
Legg halvparten av sirupssnippene i en pose og knus med en kjevle og spar resten til serveringen.
Vaniljefromasj:
2 dl kremfløte
2 dl helmelk
1 vaniljestang av god kvalitet, delt på langs
4 eggeplomme
1 dl sukker
4 gelatinplater
4 dl lettpisket kremfløte
Legg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Kok opp melk, fløte og vaniljestangen. Visp eggeplommer og sukker lett sammen. Spe den varme melken i eggeplommene og varm opp til det begynner å tykne uten at den koker.
Sil blandingen, rør inn gelatinplatene og avkjøl kremen til den er litt lunken. Pisk fløten lett, uten at den blir helt stiv og rør det sammen.
Montering:
Fordel eplekompotten i 8 dessertskåler, fordel de knuste sirupssnippene over og til slutt fromasjen. Sett desserten kaldt til den skal serveres. Server vaniljefromasj med 1/4 fiken, friske bær, et mynteblad og en sirupssnipp.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.