Vepsebol eller måkeskitt er fine å lage hvis du har eggehviter til overs. Måkeskitt smaker godt til kaffen, men er også god som tilbehør til dessert, f or eksempel iskrem.
3 eggehviter
200 g sukker
2 ts vaniljesukker
200 g kokesjokolade
200 g mandler
Pisk eggehvitene stive. Tilsett vaniljesukker og sukker litt og litt under kraftig pisking. Pisk videre til du får en tykk og glatt marengs. Hakk mandler og kokesjokolade grovt. Vend inn mandlene og sjokoladen forsiktig inn i marengsen.
Bruk to teskjeer og sett små topper med måkeskitt på en bakepapirkledd stekeplate. Stek kakene midt i ovnen ved 180 grader i ca. 10 min. La kakene avkjøles helt på platen før de forsiktig flyttes over på rist med en stekespade.
Oppbevar måkeskitt i kakeboks med matpapir mellom lagene.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.