Moren min lager verdens beste lapskaus. Hemmeligheten er knoke, og som med mange norske tradisjonsretter, masse koketid.
1 salt svineknoke
1,5 kg oksekjøtt
1 purre i ringer
1 liten sellerirot i små terninger
4 store gulrøtter i skiver
12 store poteter i terninger
Legg svineknoken i en kjele med vann, kok den i 2 timer og pill den fra hverandre. Del oksekjøttet i terninger, brun det i smør i små porsjoner og kok i minimum 2 timer i kraften fra knoken. Tilsett kjøttet fra knoken, knoken, purre, sellerirot, gulrøtter og poteter. Kok en halv time til og smak til med salt og pepper.
Verdens beste lapskaus serveres med flatbrød.
Du finner flere oppskrifter på norsk tradisjonsmat her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-posten din her. Det er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.