Vietnam: Matlagingskurs i Hoi an

Sommerruller

Vietnam: Matlagingskurs i Hoi an er en opplevelse. Kurset ble avholdt av en kyndig kokk, som hadde jobbet på Vy’s restaurant siden hun var 13 år og nå både var sjef for alle kurs og restaurantsjef.

Det er alltid spennende når man skal delta på kurs i utlandet. Det er umulig å gjette hvordan det blir lagt opp og det er spenning rundt hvordan kokken er i engelsk. Denne gangen ble det en fantastisk opplevelse.

Vi var 20 personer på kurset og Vy stilte med ryddepersonell, i tillegg til kokken. Hver av oss fikk litt benkeplass med alt utstyret og ingrediensene vi hadde behov for til hver rett.

Rett nr. 1: Sommerruller
Sommerruller på gang

Den første retten vi fikk lage, var sommerruller og selv om jeg har laget det før, lærte jeg flere smarte triks, for at de skulle se perfekte ut.

Vi la også på en ferdigstekt vårrull, som vi knuste lett, for å få noe sprøtt inni. Smaken på denne retten ble helt fantastisk.

 

Sommerruller
Sommerruller klare til servering
Rett nr. 2: Pannekaker

Den neste retten vi fikk lage var pannekaker. Selve røren, som trenger mange timer på å svelle, hadde de laget i forveien, men vi fikk steke den, legge på fyllet, rulle den sammen og ikke minst spise den.

 

Vietnam: Matlagingskurs i Hoi an
Pannekake med fyll før sammenrulling

Pannekakene ble stekt i en liten panne, på ganske høy temperatur, i olje og med lokk over. Mot slutten la vi på bønnespirer og la på lokket igjen. Når den var klar, la vi den over på rispapir, la på salat og urter og en vietnamesisk kimchi, som også var klar i forveien.

Denne retten smakte også helt nydelig.

Vietnam: Matlagingskurs i Hoi an
Pannekake klar til servering
Rett nr. 3: Kyllingspyd med mangosalat

Når vi kom til den tredje, og siste retten vi fikk lage, var jeg blitt så ivrig, at jeg glemte å ta bilder, men kort fortalt, så marinerte vi lårfilet av kylling og tredde dem på grillspyd av tre. Grillspydene ble levert inn til kjøkkenet for grilling, mens vi lagde en frisk mangosalat av syrlig mango. Vi fikk redskapen vi brukte til å skrelle og dele opp mangoen med i gave og den ble med hjem i kofferten.

Redskap
Redskap til å skrelle og dele opp mango med

Til slutt fikk vi en kule med Vy’s nydelige iskrem til dessert og måltidet var komplett. Om du noen gang skal til Hoi an, kan jeg virkelig anbefale et slikt kurs, som både er lærerikt, morsomt og i tillegg smaker godt.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din HER. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

 

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese