Vietnamesisk kalvebiffsalat

Vietnamesisk kalvebiffsalat er mettende og veldig godt. 


Salaten:

1 hode isbergsalat, finstrimlet

1 gul paprika, strimlet

1 rød paprika, strimlet

2 vårløk, finstrimlet

1 liten boks eksotisk frukt, i små biter

1 pose chilicashew

1 liten potte koriander, bladene

Legg alt i lag utover et fat.

 

Dressing:

2 lime, saften

4 ss fishsauce

4 ss brunt sukker

2 ts fersk, revet ingefær

2 hvitløksfedd, finhakket

1 rød chili

2 ss sesamolje

Lag dressingen og fordel den utover salaten.


Biffen:

600 g kalvebiff (indre-, el. ytrefilet)

2 ss soyasaus

2 ss fishsauce

2 ss sukker

2 ss fersk, revet ingefær

2 hvitløksfedd, revet, eller fra tube

Bland alle ingrediensene i en bolle og la det marinere i minimum 2 timer, gjerne over natten. Ta kjøttet ut av marinaden og brun det på alle kanter i stekepanne eller på grillen. Sett i steketermometer og legg det i en ildfast form og sett det i ovnen på 200 grader. Fileten er rød når den har en kjernetemperatur på 55-60 grader og rosa når steketermometeret viser 60-65 grader. La kjøttet hvile i ca. 15-20 minutter før den skjæres opp og serveres.

Sett fram kjøttet, salaten og dressingen hver for seg, så alle kan forsyne seg selv.

Vietnamesisk kalvebiffsalat
Vietnamesisk kalvebiffsalat


Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese