Vietnamesisk kylling- og nudelbolle er en deilig rett, som er overraskende enkel å lage. Både sausen og marineringen kan gjøres dagen i forveien, så den er veldig egnet som mat i en travel hverdag. Denne oppskriften er passe til 4 personer.
Kyllingen og marinaden
600 – 800 g kyllinglårfileter
1 stilk sitrongress, den hvite delen, delt i store biter som er enkle å plukke ut senere
2 hvitløksfedd, finhakket
2 ss limesaft
1 ss soyasaus
2 ss fishsauce
2 ss brunt sukker ev. honning
1 ss rapsolje eller annen nøytral olje
Bland kylling- og marinadeingredienser og sett det kaldt, så kyllingen blir godt marinert, minimum 1 time, gjerne 1 døgn.
Varm litt nøytral olje i en stekepanne over middels varme og brun kyllingen til den er gyllenbrun og gjennomstekt, ca. 6 til 8 minutter. Skjær den i tynne skiver.
Nuoc Cham (vietnamesisk saus)
1/2 dl fishsauce
4 ss risvineddik
2 ss sukker ev. honning
1 dl vann
2 hvitløksfedd, finhakket
1 rød chili, finhakket
3 ss limesaft
Nudelbolle
1/2 ss olje
200 g nudler
2 grovt revne gulrøtter (julienne)
1 agurk i strimler (julienne)
1 paprika i strimler
4 never finstrimlet isbergsalat
Mynteblader, finstrimlet
Koriander, finstrimlet
Bland alle ingrediensene til sausen, rør godt så sukkeret løses opp. La sausen hvule i minst 20 minutter.
Nudlene
Kok nudlene etter anvisningen på pakken.
Serveringen
Når alle ingrediensne er klare, kan vietnamesisk kylling- og nudelbolle serveres på to forskjellige måter:
Individuelle porsjoner: Legg nudler og grønnsaker hver for seg i bollene. Legg på kyllingskiver og dryss over urter. Drypp over noen spiseskjeer med Nuoc Cham – ca 4 ss per per porsjon).
Plukk selv: Sett alle ingrediensene i hver sin bolle på bordet og la gjestene lage sine egne boller.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.