Vietnamesiske kjøttboller er saftige, smaksrike og laget av svinekjøttdeig. Sausen til denne retten er enkel og rask å lage. De to sausene får du kjøpt i asiatiske butikker. Du kan enten servere kjøttbollene som et del av et tapasmåltid, eller med ris eller nudler.
Kjøttbollene:
600 g svinekjøttdeig
1 ss sitrongress, enten most fra glass eller fersk finhakket
2 ss fishsauce
1 finhakket rødløk
4 ts sukker
2 fedd hvitløk, finhakket
1 ts salt
1 ts pepper
4 ss olje til stekingen
Elt alle ingrediensene unntatt olje godt sammen. Form små boller med hendene og stek dem i oljen på middels høy varme. Litt avhengig av størrelsen på kjøttbollene, bør det holde med ca. 2 minutter på hver side.
Sausen:
1 pk sopp i skiver, f.eks. aromasopp
1 rød paprika i strimler
2 løk i stimler, gjerne 1 rød og 1 vanlig (kepa)
1 fl. Peanut satay sauce
1 fl. Vietnamese rice paper roll sauce
Brun sopp i litt smør. tilsett løk og la den surre med i noen minutter. Tilsett kraften fra kjøttbollene og de to flaskene og rør det godt sammen, mens det koker opp. Legg kjøttbollene i sausen, sammen med paprikastrimler. Gi det et oppkok og server som en del av et tapasmåltid eller med ris eller nudler.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.