Villaks med eple- og fennikelsaus smaker aller best med villaks, men det er ikke alltid så lett å få tak i. Du kan erstatte den med oppdrettslaks eller ørret, det blir nesten like godt.
Sausen:
4 sjalottløk, finhakket
1 liten, finhakket fennikel
1 eple, skrelt og finhakket
2 ss pastis, pernod eller annet anisbrennevin
1 dl hvitvin
1 dl fløte
3 ss smør
1 ss kyllingfond
1 neve fersk kjørvel, finhakket
Fres løk og fennikel i smør, til løken er blank. Tilsett eple og la det frese videre i 5 minutter, før du tilsetter vinen og la den koke inn. Tilsett pastis, fløte og kyllingfond. La det småkoke i 5 minutter. Tilsett kjørvel og smør og rør til smøret har smeltet. NB! Må ikke koke etter du har hatt i smøret.
Grønnsakene:
4 vårløk
8 minigulrøtter
8 minitomater
1 paprika i store biter
4 sjalottløk
4 borettaneløk
Alle grønnsakene blandes med litt nøytral olje og grilles i grillwok i noen minutter, til løken er mør. Tilsett litt salt og pepper før servering.
Bacon:
Legg 8 baconskiver på bakepapir i ovnen og stek på 200 grader til baconet er gyllent og sprøtt. Ta det ut og la det kjøle seg ned til du klarer å ta på det. Knus det fint med hendene.
Laksen:
800 g laksefilet
Smør til steking
Salt og pepper
Krydre laksen og stek den på begge sider i smøret, ca. 2 min. på hver side, avhengig av tykkelsen.
Server villaks med sprøstekt bacon, grilla grønnsaker og eple- og fennikelsaus med valgfrie poteter.
Du finner flere inspirerende lakseretter her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Det er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.