Denne vinaigretten er min absolutte favoritt til østers, men den passer til andre typer skjell, salat og fisk også. Om du skal servere den til gjester, kan du gjerne lage den dagen i forveien, for den holder seg godt i kjøleskapet, bare ta den ut litt før servering, så den ikke er helt iskald.
1 sjalottløk, finhakket
1 ts frisk ingefær, finhakket
1 ts fersk, rød chili, finhakket
1 ss bladpersille, finhakket
1 dl kirsebæreddik eller annen bæreddik, f.eks. bringebær
4 ss soyasaus
1 lime, saften
1 ts brunt sukker
2 ss ekstra jomfru olivenolje
Rør alt sammen og la det stå kaldt og tildekket i 1 time tid før den skal serveres. Du trenger ikke så mye av vinaigretten over maten, for den er ganske smaksrik.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.