Vitello chimichurry er en velsmakende del av et tapas- eller antipastimåltid. Om du ikke får tak i kalv, kan du bruke indrefilet av annet storfekjøtt, eller svinefilet. Chimichurryen kan gjerne lages noen timer i forveien.
Chimichurri:
3 ss rødvinseddik
2 dl god olivenolje
2 fedd hvitløk
1 fersk rød chili
2 sjalottløk
2 pk fersk bladpersille
1 potte fersk koriander
1 ss tørket oregano
Salt og pepper
Alt finhakkes og smakes til med salt og pepper. Dekk til og la chimichurrien hvile i romtemperatur til den skal brukes.
Server kalvefilet med chimichurry med valgfrie grønnsaker, som f.eks. asparges, brokkoline eller blomkål.
Kalvefilet:
1 kalvefilet, renser for hinner og sener
Salt, pepper og hvitløk fra glass eller tube
Kalvefileten bør ha ligget i romtemperatur i ca. 30 minutter før grilling. Gni den inn med hvitløk og krydre den med salt og pepper. Brun fileten godt på alle kanter på grillen, før du legger den på den øvre hylla og lar den ligge der til den er ferdig stekt. Stikk gjerne inn et steketermometer, så er du sikrere på resultatet. Fileten er rød når den har en kjernetemperatur på 52 grader og rosa når steketermometeret viser 55 grader. La fileten hvile i ca. 15-20 minutter før den skjæres opp i tynne skiver og legges på fat. Legg en stripe chimichurry over og server resten i en bolle ved siden av.
Du mange flere spennende oppskrifter på tapas, meze, antipasti og dim sum her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.