Wok er en tynn, krummet stekepanne fra sentral-Asia. Det supre med en wok, er at man kan lage raske, sunne og velsmakende matretter, i full fart og det passer for mange i en hektisk hverdag. Kjøtt, fisk og grønnsaker deles i små biter, stekes raskt på høy varme og blandes med saus.
- Asiatisk kylling med risAsiatisk kylling med ris er fusionmat, som vil si at den er en blanding av ingredienser fra flere land. F. eks. så er hoisin fraFortsett å lese «Asiatisk kylling med ris»
- Biff teriyaki med nudlerBiff teriyaki med nudler er en rett jag lagde med den yngste sønnen min, som har blitt veldig glad i å lage mat. Bland 3Fortsett å lese «Biff teriyaki med nudler»
- BiffwokBiffwok smaker nydelig og når kjøttet marineres i natron, blir det fantastisk mørt. Marinade: 2 finhakkede hvitløksfedd 1 finhakket chili 1 cm finhakket fersk ingefærFortsett å lese «Biffwok»
- Bol RenverséBol Renversé betyr omvendt bolle og er en kyllingrett fra Mauritius. Alle ingrediensene fylles i en bolle, som deretter snus over på en tallerken. DenneFortsett å lese «Bol Renversé»
- BulgogiBulgogi er en nydelig, koreansk rett, som kan lages av finstrimlet eller malt storfekjøtt. Jeg har brukt karbonadedeig i denne oppskriften, men du kan ogsåFortsett å lese «Bulgogi»
- En rask wok fra Sørøst-AsiaEn rask wok fra Sørøst-Asia smaker godt og er super å servere i en hektisk hverdag, siden den er klar på under en halvtime. JegFortsett å lese «En rask wok fra Sørøst-Asia»
- Fried riceFried rice er en lettvinn og velsmakende rett fra Kina. Den er perfekt å lage om du har rester av ris. Du kan selvfølgelig ogsåFortsett å lese «Fried rice»
- Gul fiskecurryGul fiskecurry serveres i det sørøstlige hjørnet av Asia. Jeg har brukt laks, men kan erstatte laksen med andre faste fiskeslag eller med kylling ellerFortsett å lese «Gul fiskecurry»
- Khao Moo DangKhao Moo Dang er en fushionrett fra Kina og Thailand. Du får kjøpt korianderrot, tapiokastivelse, rød matfarge og ev. andre eksotiske ingredienser i asiatiske butikker.Fortsett å lese «Khao Moo Dang»
- Kinesisk BBQ-kyllingKinesisk BBQ-kylling smaker mye, uten å være sterk (om du ikke vil det selv da). Denne retten har jeg servert med ris, men du kanFortsett å lese «Kinesisk BBQ-kylling»
- Kinesisk kylling med black pepper sauceKinesisk kylling med black pepper sauce er perfekt for deg, dersom du er glad i pepper, men uansett kan du tilpasse retten til din peppersmak.Fortsett å lese «Kinesisk kylling med black pepper sauce»
- Kinesisk kyllingwok med nudlerKinesisk kyllingwok med nudler smaker nydelig av kinesisk 5-krydder. Du får kjøpt det i asiatiske butikker, eller du kan lage selv. Om du foretrekker ris,Fortsett å lese «Kinesisk kyllingwok med nudler»
- Kokoscurry med tunfiskKokoscurry med tunfisk er en nydelig rett som spises flere steder i Oceania og Stillehavet. Oppskriften er passe til 2 personer. 3 ss kokosolje 1Fortsett å lese «Kokoscurry med tunfisk»
- Kylling gong baoKylling gong bao er en nydelig kinesisk rett med en smaksrik saus og peanøtter. Kylling gong bao er rask å lage, alle ingrediensene til sausenFortsett å lese «Kylling gong bao»
- Kylling- og paprikawokKylling- og paprikawok er veldig populært hos oss. Denne retten har litt sting av chili, men du kan gjøre den sterkere eller mildere, ved åFortsett å lese «Kylling- og paprikawok»
- Laks teriyakiLaks teriyaki er en kjapp, velsmakende rett, som er populær hjemme hos oss. Fisken kan erstattes av annen fisk, eller kylling eller annet kjøtt, men jegFortsett å lese «Laks teriyaki»
- Massaman biffwokMassaman biffwok er en nydelig thailandsk rett, som er rask å lage. Om du vil, kan du bruke kylling eller svin i stedet for storfekjøtt. 2Fortsett å lese «Massaman biffwok»
- Mongolsk biffMongolsk biff er en populær, stekt biffrett, laget i en wok og servert på kinesiske restauranter. Den ble oppfunnet i Taiwan på 1950-tallet, da kinesiskFortsett å lese «Mongolsk biff»
- Mongolsk kyllingMongolsk kylling er strimlet kyllingbryst, eller lårfilet, i en velsmakende saus. Den er rask og enkel å lage også. Oppskriften er passe til 4 pers.Fortsett å lese «Mongolsk kylling»
- Mongolske lammestrimlerMongolske lammestrimler har mye smak fra den deilige marinaden. Du får kjøpt black bean sauce i asiatiske butikker. Mongolske lammestrimler blir aller best, om deFortsett å lese «Mongolske lammestrimler»
- Pad thai – thailandsk gatematPad thai er en rask og lettvint rett, som serveres som fastfood i Thailand. Jeg bruker vel ca 20 minutter på å lage den. DuFortsett å lese «Pad thai – thailandsk gatemat»
- Pad thai med kyllingPad thai med kylling er en rask og lettvint rett, som serveres som fastfood i Thailand. Jeg bruker vel ca. 20 minutter på å lage den.Fortsett å lese «Pad thai med kylling»
- PepperkrabbePepperkrabbe er en nydelig krabberett som spises i Singapore og Malaysia. De bruker mangrovekrabbe (mudcrab). Den finnes ikke i Norge, så jeg har brukt taskekrabbeFortsett å lese «Pepperkrabbe»
- PopcornkyllingPopcornkylling er en populær fastfoodrett som spises i Øst-Asia. Den ble til ved at en familie i Taiwan forsøkte å etterligne den opprinnelige crispy chicken,Fortsett å lese «Popcornkylling»
- San choy bauSan choy bau er en deilig kinesisk rett, opprinnelig laget av due. Jeg har laget den med svinekjøttdeig, men den kan også lages med kylling, kalkun, biff,Fortsett å lese «San choy bau»
- Thailandsk fiskewok med rekerThailandsk fiskewok med reker er rask å lage og er sunn i tillegg. Vi synes den er grei å lage når vi har kommet hjemFortsett å lese «Thailandsk fiskewok med reker»
- Thailandsk laks med nudlerThailandsk laks med nudler er en rett, som er rask å tilberede og smaker godt. Denne oppskriften er passe til 4 personer. 500 g laksFortsett å lese «Thailandsk laks med nudler»
- Thaiwok med kyllingThaiwok med kylling er rask å lage og smaker godt. Du kan justere styrken med mer chili, om du liker det litt hot. 4 kyllingfileter iFortsett å lese «Thaiwok med kylling»