Kushiyaki med nudelsalat med nudelsalat er smaksrik mat fra Japan. Denne oppskriften er passe til 4 personer.
Marinert biff:
2 dl soyasaus
1 dl brunt sukker
2 dl mirin
1 dl sake
4 fedd hvitløk, finhakket
1 cm ingefær, revet
800 g biff, jo mørere, jo bedre
1 neve sesamfrø
Bland ingrediensene i en stor bolle, del biffen i terninger og la dem ligge i marinaden, gjerne over natten. Tre kjøttet sammen med løk på grillspyd og grill dem raskt på alle kanter. Marinaden gjør at de kan se litt brent ut, men de er karamelliserte og litt crispy på utsiden. Jeg foretrekker dem medium minus stekt, som biff.
Nudelsalat:
Nudelsalat kan spises alene, med godt brød, eller som tilbehør til kjøtt eller fiskeretter.
1 pk risnudler (4 pers), kokt etter anvisning på pakken og avkjølt under rennende vann
2 hjertesalat, finstrimlet
6 vårløk, finstrimlet
3 gulrøtter, grovrevet
1 rød paprika, finstrimlet
1 mango i små terninger
100 g peanøtter, grovhakket (jeg legger dem i dobbel pose og banker litt med biffbanker)
1 neve frisk koriander finhakket
1 neve frisk mynte finhakket
Dressing:
2 røde chili, finhakket
3 fedd hvitløk, malt eller finhakket
1 ss honning
2 ts frisk ingefær revet eller finhakket
1 lime, kun saften
1 ss vann
Bland alle ingrediensene til salaten, bortsett fra peanøtter, mynte og koriander
Rør sammen ingrediensene til dressingen og rør den inn i salaten. Dryss over peanøtter og urter rett før servering.
Du finner flere spennende og velsmakende salater, fra fjern og nær her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.