Yakitorispyd av kylling med nudelsalat er smaksrik mat. Mange synes nok det er for kaldt å grille vinterhalvåret, men vi graver gjerne frem grillen fra snøen og bruker den hele året.
Marinert kylling:
1 dl soyasaus
1/2 dl brunt sukker
1 dl mirin
1/2 dl sake
2 fedd hvitløk, finhakket
1/2 cm ingefær, revet
400 g kylling lår- eller brystfilet
1 neve sesamfrø
Bland ingrediensene i en stor bolle, del kylingen i munnfullstore terninger og la den ligge i marinaden, gjerne over natten. Tre kyllingen på grillspyd og legg på varm grill, eller legg dem i en ildfast, smurt form og sett i ovnen på 200 grader. Smør dem med marinaden under stekingen og grill så de blir gjennomstekt, men ikke tørre.
Nudelsalat:
Nudelsalat kan spises alene, med godt brød, eller som tilbehør til kjøtt eller fiskeretter.
1 pk risnudler (4 pers), kokt etter anvisning på pakken og avkjølt under rennende vann
2 hjertesalat, finstrimlet
6 vårløk, finstrimlet
3 gulrøtter, grovrevet
1 rød paprika, finstrimlet
1 mango i små terninger
100 g peanøtter, grovhakket (jeg legger dem i dobbel pose og banker litt med biffbanker)
1 neve frisk koriander finhakket
1 neve frisk mynte finhakket
Dressing:
2 røde chili, finhakket
1 ss honning
3 fedd hvitløk, malt eller finhakket
2 ts frisk ingefær revet eller finhakket
1 lime, kun saften
1 ss vann
Bland alle ingrediensene til salaten, bortsett fra peanøtter, mynte og koriander
Rør sammen ingrediensene til dressingen og rør den inn i salaten. Dryss over peanøtter og urter rett før servering.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.