Yakitorispyd av kylling med nudelsalat

Yakitorispyd av kylling med nudelsalat er smaksrik mat. Mange synes nok det er for kaldt å grille vinterhalvåret, men vi graver gjerne frem grillen fra snøen og bruker den hele året.

Marinert kylling:

1 dl soyasaus

1/2 dl brunt sukker

1 dl mirin

1/2 dl sake

2 fedd hvitløk, finhakket

1/2 cm ingefær, revet

400 g kylling lår- eller brystfilet

1 neve sesamfrø 

Bland ingrediensene i en stor bolle, del kylingen i munnfullstore terninger og la den ligge i marinaden, gjerne over natten. Tre kyllingen på grillspyd og legg på varm grill, eller legg dem i en ildfast, smurt form og sett i ovnen på 200 grader. Smør dem med marinaden under stekingen og grill så de blir gjennomstekt, men ikke tørre.

 

Nudelsalat:

Nudelsalat kan spises alene, med godt brød, eller som tilbehør til kjøtt eller fiskeretter.

1 pk risnudler (4 pers), kokt etter anvisning på pakken og avkjølt under rennende vann

2 hjertesalat, finstrimlet

6 vårløk, finstrimlet

3 gulrøtter, grovrevet

1 rød paprika, finstrimlet

1 mango i små terninger

100 g peanøtter, grovhakket (jeg legger dem i dobbel pose og banker litt med biffbanker)

1 neve frisk koriander finhakket

1 neve frisk mynte finhakket

Dressing:

2 røde chili, finhakket

1 ss honning

3 fedd hvitløk, malt eller finhakket

2 ts frisk ingefær revet eller finhakket

1 lime, kun saften

1 ss vann

Bland alle ingrediensene til salaten, bortsett fra peanøtter, mynte og koriander
Rør sammen ingrediensene til dressingen og rør den inn i salaten. Dryss over peanøtter og urter rett før servering.

Yakitorispyd av kylling med nudelsalat
Yakitorispyd av kylling med nudelsalat

 

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese